Makói állatvédők
Makói állatvédők
Villanások.
     
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírdesd meg állatodat ne dobd ki.
     
2016
     
Hasznos Tudnivalok

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Ivartalaníts !

  2017.01.10. 10:38

SEGÍTS MEGÁLLÍTANI A SZENVEDÉST ÉS A GYILKOLÁST !

Az ivartalanítás megakadályozza több ezer nem kívánt állat megszületését . A macska 45-ször , a kutya pedig 15-ször termékenyebb, mint egy ember . Emiatt sok helyen hatalmas a kutyák és a macskák túlnépesedése. A nem kívánt szaporulatnak gyakran kegyetlen és kínzó életet kell elviselnie : elhagyják, kidobják őket , éheznek, betegségtől, balesettől, bántalmazástól szenvednek .
Van egy humánus és fenntartható megoldás erre a problémára. Ne járulj hozzá még több nem kívánt állat megszületéséhez : 
                                     NE ÖLJ - CSAK IVARTALANÍTS !!!!

- Ha egyszer egy állat ivartalanítva van , akkor többé nem képes reprodukálni magát.
- Nem csak a te otthonodban nem fog több nem kívánt kölyök születni, hanem az ivartalanítás       redukálja az otthontalan , az utcán és az állattelepeken élő állatok számát.
- Ezernyi állat megszületését előzi meg az ivartalanítás .
- Az ivartalanított állat egészségesebb és jobb társa az embernek.

Amit a chipezésről tudni kell !

  2017.01.02. 15:44

2013 óta minden 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező chippel ellátni.

Gazdaváltáskor is kötelező a chipezés. 

A beültetésnek semmilyen kockázata nincs. Nem hordoz sem pillanatnyi , sem jövőbeli veszélyt az állat egészségére.

A chippel történő ellátást állatorvos végzi.

A beültetett chip regisztrálása sajnos sokszor elmarad, ezért ajánlatos ellenőrízni , melyet megtehet a PetVetData oldalon. Sajnos regisztrálás nélkül nincs értelme a chipnek.

A chipnek és regisztrációnak csak akkor van értelme , ha az ott szereplő adatok helyesek, ezést változás esetén módosíttasd. A jogszabály szerint a megváltozott adatokat 8 napon belül módosítani kell az adatbázisban. A változás bejegyzése ingyenes.

A chipezés alól kivétel nincs. Aki elmulasztja , akár 45 ezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthat. 

Madáretetési tanácsok állatbarátoknak

  2017.01.02. 15:29

Csak télen és a leghidegebb időben kell etetni a madarakat. Fontos, hogy olajos magvakat, búzát, árpát adjunk nekik. Lehet szalonnát is kitenni, de az ne legyen füstölt és sós. Kenyeret nem javasolnak kirakni a szakértők.  A madarakat elsősorban akkor kell etetni, ha   leesett a hó , vagy ha ónos eső esik  és a hőmérséklet tartósan 0 fok alá süllyed , mert a hó és a jég miatt a madarak egyáltalán nem tudnak hozzájutni a bogarak petéihez, lárváihoz. 

A táplálékhiány és a fagy nagyon megviseli a madarakat, így ha tudunk , akkor segítsünk nekik átvészelni ezeket a hideg téli napokat.

Ne petárdázz !

  2016.12.30. 09:20

EPILEPSZIÁS ROHAMOT IS KIVÁLTHAT A PETÁRDA!  Csudába a petárdázással ! Annyira felesleges, értelmetlen, haszna nincs, csak ártanak vele sok állatnak. Minden petárdázó időszakban millió állatot elütnek az autók, menekülés közben felakadnak a kerítéseken és megfulladnak, megsérülnek, görcsroham jön rájuk és vagy túlélik vagy nem. Nem gondolkozik senki mielőtt petárdát vesz, hogy az a pár perc, ami neki jó szórakozás, az a legtöbb állatnak és gazdáiknak a legrosszabb rémálma? Megéri, hogy annyi állat meghal néhány hülye gyerek szórakozása miatt? CHIP minden kutyában legyen REGISZTRÁLVA és aki teheti, zárja biztonságos helyre az állatait és legyen mellettük! Egyébként a kutyaiskolákban azt is megtanítják a gazdáknak, hogy, hogyan kell viselkedni a kutyával, hogy ne féljen a hangos zajoktól sem (petárda, vihar stb), úgyhogy érdemes lenne kutyaiskolába járni mindenkinek!

Amit SOHA ne tegyünk:
1. Ne kössük meg a kutyát a kertben! Ilyenkor a kutya menekülni akar, pánikszerű félelem lesz úrrá rajta és a legősibb ösztönök egyike a “fuss” érvényesülne. De nem tud, mivel mi megkötöttük, nem adtunk neki lehetőséget az elmenekülésre. A kikötött állatban a pánik fokozódik és mindent megtesz azért, hogy elfuthasson. Elrágja a kötelet, eltépi a láncot, még saját magának is súlyos sérülést okozhat.
2. Ne bújjunk vele össze egy eldugott sarokban – pl fürdőszobában – egy pokróc alá, ne babusgassuk! Mert ebből a kutya azt veszi le, hogy: A gazdi itt van, ő is fél, én is félek, és ez jó. Tehát megerősítést kap a hibás viselkedés és nem, hogy elmúlna, de idővel fokozódik és már kisebb zajokra is hasonló pánikreakció alakul ki.
3. Az sem jó ötlet, hogy a kutyát odahívjuk magunk mellé és simogatjuk, nyugtatgatjuk. Ilyenkor a félelemre dicsérünk rá és a kutyánk hamar rájön, hogy ha fél, akkor több törődést, több foglalkozást kap, tehát megéri félnie a vihartól, tűzijátéktól!

Mégis akkor mit tehetünk? Hogyan lehet átvészelni az év utolsó napját?

Először is fokozatosan hozzá lehet szoktatni a kutyát a zajokhoz. Még a nagy zajok előtt, nap közben menjünk el sétálni a kutyával, egy jól, feszesen feltett hámmal vagy erős nyakörvvel amiből nem tud kibújni, esetleg vigyünk magunkkal kis harapnivalót és a kutyának egy kevés jutalomfalatot. Üljünk le egy parkba, ahol hallatszódnak ugyan a korai ünneplők petárdái, de korántsem olyan élesen, mint az éjszaka várható. Fontos, hogy mi is érezzük jól magunkat, falatozzunk kicsit, mivel az étkezést az állatok mindig a nyugalommal párosítják össze, hiszen enni csak biztonságos környezetben lehet. Minden „egészséges” kutya-gazdi kapcsolatban a kutya figyeli a gazdi reakcióit egyes történések alakalmával. Ha rajtunk azt látja a kutya, hogy nyugodtan viselkedünk ilyen helyzetben, akkor szép lassan ő is lehiggad. Ha kutyánk jól viselkedik, nem mutat rettegést, félelemet, vagy csak kevéssé fél mint eddig, akkor egy-egy simogatással, esetleg jutalomfalattal dicsérjünk rá a kívánt magatartásra. Nem egyik percről a másikra várható a változás és sok törődést és odafigyelést igényel az efféle zajokhoz, ingerekhez való szoktatás, de mindenképp érdemes nekifogni a kutyánk érdekében. Ha erről már lekéstünk, akkor ha tehetjük maradjunk otthon a kutyával, engedjük be a lakásba, de ne pátyolgassuk, inkább viselkedjünk természetesen. Itt is jutalmazzuk a helyes viselkedést.

Ha semmi nem használ, akkor van még egy trükk, ami ugyan tüneti kezelés, de a kedvencünk érdekében érdemes lehet a használata. Ez a szer a SEDALIN, ami egy nyugtató zselés formában. Különösen jó tulajdonsága, hogy nem lehet túladagolni, tehát bárki alkalmazhatja. Ezt jó eséllyel bármelyik patikában beszerezhetjük, még az ünnep előtt. Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de vannak esetek, amikor célravezető.

Az Ön kutyája túlsúlyos ?

  2016.07.21. 16:09

Az elhízás sajnos a kutyák körében is gyakorinak számít , és már egy enyhe túlsúly is hosszútávon egészségügyi problémákhoz és az élettartam megrövidüléséhez vezethet.

A túlsúly megterheli a légző és keringési rendszert és az izületeket is . Számos belgyógyászati betegség, mint például a cukorbetegség kialakulásában is hajlamosító tényezőként szerepel az elhízás.Altatási és műtéti komplikációk léphetnek fel , fertőzéseket okozhat , elsősorban bőrfertőzéseket, sőt daganatos megbetegedéseket. A túlsúlyos állatok vemhessége és ellése is problémás lehet. A túlsúlyos kutya keveset mozog, nehezen viseli a meleget , sokat liheg  és kevés mozgástól is hamar elfárad. Képes akár egész nap szunyókálni.

Sok gazdi helytelenül táplálja kutyáját : a folyamatos etetést, nasiztatást  a szeretetnyilvánítás formájának tartja.

Hogy az Ön kutyája túlsúlyos -e , megállapíthatja néhány kérdés alapján

-  Érzi-e a kutyája bordáit, amikor finoman megérinti ?

-  Az állat hátát felülről nézve látja-e a derekát ?

-   Nehezen vagy lassal kel fel, mozog a kutyus ?

-  Enyhe nyomással ki tudja-e tapintani a csípőcsontjait ?

-  Aktív mozgás közben könnyen kifárad-e ?

-  Vonakodik-e amikor futtatni akarja ?

Ha ezekre a kérdésekre válaszolva úgy érzi, hogy bizony kövér az a kutyus, akkor itt az ideje diétáztatni.

Soha nem szabad drasztikus fogyókúrába kezdeni, mert az nagyon megterheli  a kutya szervezetét. A súlytöbblettől szépen fokozatosan, hónapok alatt kell megszabadulni.

Ha a kutyánk jelentős túlsúllyal rendelkezik, akkor a fogyókúra  megkezdése előtt érdemes egy alapos belgyógyászati kivizsgálást kérni . Ez a kivizsgálás azért is fontos ,  mert az elhízás hátterében betegség is állhat. 

Kezdetben vegyük el a napi adagjának 1/4  részét, s figyeljük az eredményt. Ha a kutya laborjában nem volt elváltozás, tehát az állat egészséges, de mégsem fogy, akkor vegyünk el még 1/4 részt a napi adagjából.

Minden héten mérjük meg és figyeljük.

Lusta kutyusunkat érdemes fokozatosan hozzászoktatni a rendszeres testmozgáshoz. Vigyük el minden nap a korábbinál kicsit hoszabb sétákra . Először kezdjük rövidebb távokkal, majd napról napra tegyünk egyre hosszabb kirándulásokat .

A hirtelen , minden átmenet nélkül megnövelt testmozgás kifejezetten ártalmas , csak még tovább terheli a kutya szervezetét.

Később beiktathatunk kutyás játékokat, például frizbizést vagy labdázást.

Legyünk türelmesek a kutyával, ne akarjunk azonnali eredményt elérni . Az a jó, ha apránként , kis mértékben csökken az állat súlya.

Ráadásul a testmozgással nemcsak kutyánk alakját faraghatjuk le, hanem az együtt töltött séták örömteli pillanai ránk is jó hatással lehetnek.

Hogyan segítsünk biztonságosan egy utcára került kutyán ?

  2016.07.03. 19:38

Sok ember szíve fáj, amikor utcán bóklászó, kóborló kutyát lát. Közülük pedig vannak páran, akik nem csak sajnálják, de segítenének is rajta.

Fontos szabály egy kutya mentésekor a biztonság megőrzése. Nem csak az állat, de a saját és a környezetünk biztonságát is szem előtt kell tartanunk.

Ha kocsiúton látjuk a kóbor kutyát és le tudunk állni az autóval a forgalom akadályozása vagy saját épségünk kozkáztatása nélkül, akkor megpróbálhatjuk elcsalni a kutyát az útról.

Fontos, hogy sohase vegyük üldözőbe a kutyát, ugyanis ez csak megrémíti, s az ellenkező irányba vagy épp egy kocsi elé szalad. Magunkhoz kell csalogatni, nem pedig elkapni.

Legelőször állapítsuk meg, hogy a kutya sérült-e , illetve figyeljünk az agresszió jeleire. Emlékeztek ? Félelmi agresszió, védekező agresszió, támadó agresszió. Ha a kutyán félelmi vagy védekező agresszió jeleit látjuk még van esélyünk megnyugtatni. Ha nem vagyunk magabiztos kutyások, kérjünk segítséget.

Akár megnyugtatásra szorul a kutya, akár jámbor, fontos, hogy biztonságot és barátságosságot sugalljunk felé. Tartsuk meg a távolságot a kutyától, ha közelítünk, ne forduljunk szembe a kutyával, inkább az oldalunkat mutassuk, vagy leguggolhatunk,és a kezünkben oldalra , a testünktől távol tartsunk valami finom falatot.

Ne vegyünk fel szemkontaktust a kutyával, de szemünk sarkából mindig figyeljünk rá. Kedves hangon hívogathatjuk is, közben inkább hátrafelé dőljünk, mint előre, mert az fenyegetően hat. 

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a kutya nem jelent ránk veszélyt, és sikerült a falattal odacsalogatni, azt természetesen adjuk oda neki, s megpróbálhatjuk megsímogatni az oldalát. ( semmiképp se a tarkóját)  Végig legyünk figyelmesek és maradjunk nyugodtak.

Ha továbbra is bizalmatlan a kutya,inkább hívjunk segítséget.

Amennyiben sikerült megnyugtatni, a kutya barátságos, és pozitívan reagált a símogatásra , megpróbálhatunk nyakörvet tenni rá, s leolvasni a chipet.

Fontos, hogy miután már fent van a nyakörv és a póráz,ne rángassuk, ne húzogassuk,hanem kedves szóval, esetleg jutalomfalattal hívjuk magunk után.

Amennyiben a kutya adatai megtalálhatók ( chip ), értesítsük a gazdát a megadott elérhetőségen.

Nehezebb a dolgunk, ha nincs a kutyában chip. Ilyen esetben meg kell próbálni valahol ideiglenesen elhelyezni, s a gazdát felkutatni. Ha nem sikerül eredeti családjához eljuttatnunk , új gazdit kell keresni. De ez már egy másik probléma. Egy nagyon súlyos probléma.

Mit tegyünk, ha kóbor kutyával találkozunk ?

  2016.06.28. 19:21

Mindennapjainkban sajnos elkerülhetetlen , hogy kóbor állatokkal találkozzunk, hiszen a felelőtlen tartásnak és a kóbor állatok szaporodásának köszönhetően számuk nagyon megemelkedett.

Az utcára került kutyák sokakban félelmet keltenek . Ha bizonytalanok vagyunk a kutyákkal szemben , a konfliktus elkerülésének legegyszerűbb módja, ha elkerüljük magát a kutyát , akár ugat bennünket, akár békésen bóklászik . Fontos azonban , hogy soha ne kezdjük futni, maradjunk higgadtak és normál tempóban sétáljunk el. Ugyanis egy mozgásbann lévő " préda " felébresztheti a vadászösztönét .

A legtöbb kóbor kutya, amikor megugat valakit vagy morog, akkor félelmi , esetleg védekező agressziót mutat. Ezek a kutyák általában hányatott sorsot éltek meg, ezért ritkán van magabiztosságuk a támadáshoz . A  félelmi és védekező agresszió esetében a kutya célja minden esetben a veszélyforrás távoltartása , a konfliktus elkerülése. Ezért ha nem viselkedünk fenyegetően , akkor szinte 100 % , hogy elkerülhetjük a harapást.

A fenyegető viselkedés :  az erőteljes hang, a több másodpercig tartott szemkontaktus, a hirtelen mozdulatok, karunk lengetése és ha továbbra is egyenesen közeledünk felé.

Tehát ezeket ne tegyük !

E helyett szépen lassan hátráljunk ki a szituációból, kerüljük a szemkontaktust , fordítsuk inkább az oldalunkat  a kutya felé , de semmiképp se fordítsunk hátat ameddig a kutya közelében vagyunk.Szemünk sarkából mindig figyeljük a kutya viselkedését .

Ne próbáljunk meg elfutni !  ( Egyébként sem lenne semmi esélyünk , ha már egyszer üldözőbe vett.)

Nehezebb a  helyzet , ha több kóbor kutyával találkozunk , akik falkába verődtek. A kutyák szociális, falka állatok és csapatban vannak igazán elemükben. A falkában lévő kutyák magabiztossága megsokszorozódik, és nagyobb az esélye , hogy felénk szaladnak , esetleg ki akarnak üldözni bennünket az ő területükről.

Ilyenkor ne kockáztassunk  még akkor sem, ha békésnek látszanak , mert ez a viselkedés pillanatok alatt megváltozhat. Inkább kerüljünk egy háztömböt, forduljunk vissza, menjünk másik úton.

Amennyiben elkerülhetetlen,hogy egy kutya nekünk támadjon, akkor amilyen gyorsan csak tudunk kapjunk fel egy botot , vegyük le a kabátunkat és tekerjük a karunkra, vagy ha van nálunk táska, hátizsák, akkor ezt tartsuk magunk elé, és védjük a nyakunkat, fejünket a harapástól.A kutya előbb-utóbb ereszteni fog a szorításból, s akkor hátráljunk lassan  ki a szituációból.

Ha valaki magabiztosabb , akkor ráordíthat a felé rohanó kutyára, karját széttárva, akár a lábával dobbantva, ez esetleg elveheti a kutya magabiztosságát. De itt is legyen kéznél a bot, táska, egyéb tárgy, amit pajzsként használhatunk, ha mégis vakmerőbb a kutya.

Az ilyen jellegű kutyatámadás csak extrém esetben fordul elő, ha betartjuk a fent leírt elkerülő módszereket, nagy eséllyel soha nem kell megtapasztalnunk.

 

Kutya szállítása autóban

  2016.06.23. 09:19

A házi kedvemcek szállítására vonatkozóan nincs külön kitétel a KRESZben , mégis vonatkoznak rájuk szabályok, mint rakomány .

A rakományt a járművön úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamit a személy-és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány :

     -  a jármű vezetőjét a szabad kilátásban és a vezetésben , a forgalom többi                         résztvevőjét pedig a jármű fényjelző berendezéseinek észlelésében ne akadályozza 

    -  a jármű ajtóinak , illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja ,

    - egyenletesen és úgy legyen elhelyezve , hogy a jármű stabilitását számottevően ne               rontsa ,

    - úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá oly                 módon legyen lefedve,letakarva, hogy le ne szóródjék ,

   - az elkerülhetetlennél nagyobb zajt , szennyeződést ne okozzon .

Azonban ne felejtsük el, hogy habár a KRESZ rakományként kezeli őket, négylábú utasainknak is vannak igényeik, amik megegyeznek az emberével . Hosszú  úton ők is megszomjaznak ,és a megállóknál ők is kinyújtóztatnák lábaikat , esetleg ellátogatnának egy bokorba. Illetve nagyon fontos , hogy meleg nyári napon ne hagyjuk magára a kocsiban a kutyát, még akkor sem, ha lehúzzuk neki az ablakot !

Kistestű kutyánkat helyezhetjük hordozó táskában , amit biztonsági övvel az üléshez rögzítünk.

Nagyobb termetű kutyának vásárolhatunk ketrecet, vagy hordozható kennelt, amit szintén az üléshez rögzíthetünk, vagy helyezhetünk egylégterű autóknál a csomagtartóban is.

Kevésbé biztonságos megoldás, ha kutyánkra hámot adunk  és azt csatoljuk a biztonsági övhöz.

 Amit nem szabad :  kutya nyakörvnél történő rögzítése rendkívül veszélyes, baleset esetén szinte garantáltan végzetes.

Mire figyeljünk a nyári hőségben ?

  2016.06.13. 18:19

A nagy nyári meleggel nem csak nekünk embereknek, hanem kedvenceinknek sem egyszerű megbírkózni. Kutyáink védekezőképessége pedig limitált az emberek verejtékkel történő hőmérsékletcsökkentéséhez képest, ugyanis ők nem izzadnak. Ezért fokozottan kell figyelnünk kedvenceinkre kánikulában, hiszen nekünk kell számukra megfelelő lehűlési lehetőséget biztosítani.

Kutyánk verejtékezés hiányában lihegéssel hűti testét, ami akkor hatékony, ha a körülötte lévő levegő hűs. 

Kánikulában a lehűlés nem csak kutyáink konfortérzetét szolgálja, hanem egészsége és akár élete megmentése is ettől függhet. Nem megfelelő körülmények közt tartva könnyen hőgutát kaphatnak, ami azonnali ellátás nélkül végzetes is lehet.

A magas hőmérséklet kutyáink viselkedésére is kihathat, ekkor kevésbé mozgékony és figyelmes, lehetőség szerint egy árnyékos pontban alussza végig a napos órákat.

E mellett  étvégya is csökkenhet , ez elsősorban kölyökkutyáknál lehet feltűnő, akiket még naponta többször etetünk. Ha kedvencünk napközben a hőségben nem fogadja el az élelmet, az még nem ok aggodalomra , semmiképp sem kell erőltetni, inkább próbálkozzunk meg az etetéssel a kora reggeli vagy esti órákban.

Lehet, hogy kutyánk felássa az udvart a nagy melegben, ennek fő oka valószínűleg a meleg elleni védekezés. A föld felszínét elkaparva az alsóbb, hűvösebb talajhoz jut , amire ráfeküdve képes további hőt leadni testéből. Ezért nem érdemes megszidni , inkább biztosítsunk neki mi magunk megfelelő lehűlési lehetőséget ha szeretnénk elkerülni az ilyen viselkedést.

Biztosítsunk folyamatosan friss, hűvös ivóvizet , amit árnyékba helyezzünk el kutyánk számára , és naponta többször cseréljük.

Biztosítsunk neki árnyékos helyet , gondoskodjunk hűvös fekhelyről.

A vizet kedvelő kutyáknak felállíthatunk egy kisebb gyerekmedencét, vagy bekapcsolhatjuk az öntözőrendszert,ami alá kutyánk beszaladhat egy kis felfrissülésre, ha kedve támad. Fontos, hogy a vizet nem kedvelő kutyákat ne kényszerítsük bele a vízbe, inkább kezünkkel locsolgassunk egy keveset a fejére és testére, ügyelve , hogy ne legyen kellemetlen élmény számára . Aki teheti , el is látogathat egy kutyás strandra , hogy együtt élvezze a strandolás és vízi játék örömeit kedvencével.

Továbbá ne a legnaposabb órákra tervezzük a hosszú sétákat, ezeket hagyjuk a kora reggeli vagy esti hűvösebb időkre. Annál is inkább, mer pl. a forró beton megégetheti kedvencünk tappancsait .

Nagyon fontos : Soha ne hagyjuk kutyánkat az autóban !  

115/2012.(VI..11.) Korm.Rendelet

  2016.06.12. 17:35

Egyes állatvédelmi tárgyú  kormányrendeletek módosításáról

( MK 2012.évi 70.szám, 2012.június 11. )

A kormányrendelet több ponton módosította az állattartás, különösen a kutyák tartásánal szabályait.

A legfontosabbak :

2013-január 1.után a 4 hónaposnál idősebb kutya már csak chippel ellátva ( és regisztrálva ) tartható .

Változnak a mindennpi kutyatartás feltételei is. A magánállatorvos feladata a chip beültetésén túl az adatok rögzítése az országos adatbázisban.

Az állatorvos felé kell tehát jelenteni a tulajdonos, tartási hely, vagy bármely adat változását , az állat elvesztését, elhullását.

Rögzítendő adat az állat ivartalanításának ténye is.

A mindennapi kutyatartás megváltozott szabályai közül jelentősen változott a kutya számára biztosítandó terület valamint az alom elválasztásának ideje.

A zártan tartott kutya számára biztosítandó kennel alapterülete , illetve a megkötve tartott kutya részére biztosítandó kikötő eszköz hossza  a kutya méretével arányos :

20 kg alatti kutya esetén minimum 10 m2 illetve 4 m

20-40 kg között minimum 15 m2 , illetve 6 m

40 kg felett pedig minimum 20 m2 , illetve 8 m

 

FONTOS : A RENDELET KIHANGSÚLYOZZA , TILOS EZEKKEL A PARAMÉTEREKKEL IS LÁNCON TARTÓSAN KUTYÁT  TARTANI !

 

A kölykök legkorábban 8 hetes korukban választhatók el az anyjuktól . 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     
Kapcsolat

Makói Állat- és Természetvédő

Egyesület.

 

E-mail: allatvedok.mako@gmail.com

Adószám: 18469525-1-06 

Bankszámlaszám:  56800047-10500903  

IBAN szám : HU33 5680 0047 1050 0903 0000 0000

BIC / SWIFT kód : TAKBHUHB  

     
Pontosság
     
Nap mint nap
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
     
Cicamicák
     

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.